Ο αθλητισμός από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ένα σημαντικό μέρος στη ζωή των ανθρώπων.

Για παράδειγμα στην Ιλιάδα, ο Όμηρος αναφέρει το δίσκο ως αγώνισμα, όταν ο Αχιλλέας διοργάνωσε αγώνες προς τιμήν του νεκρού φίλου του Πάτροκλου. Επίσης στην Οδύσσεια (Θ 186) ο Οδυσσέας νικά στο αγώνα του δίσκου σε αγώνες τους οποίους οργάνωσαν οι Φαίακες προς τιμήν του. Στον Όμηρο ο δίσκος λεγόταν σόλος (βάρος που το έδεναν με λουρί). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο δίσκος πήρε τη θέση του το 632 π.Χ. και αποτελούσε πάντα αγώνισμα του πεντάθλου. Οι δίσκοι που χρησιμοποιούσαν οι δισκοβόλοι αρχικά ήταν λίθινοι, αργότερα ήταν από χαλκό, μολύβι ή σίδερο. Οι δίσκοι όπως και σήμερα ήταν στρογγυλλοί.

Το ακόντιο επίσης αναφέρεται στον Όμηρο και προέρχεται από τον πόλεμο και το κυνήγι.
Η πάλη αποτελούσε ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα στην αρχαία Ελλάδα.
Αν και πολλά από τα αγωνίσματα αυτά εξακολουθούν και υπάρχουν και στις μέρες μας, ο αθλητισμός έχει εξελιχθεί, και σε αυτόν έχουν προστεθεί πολλά αθλήματα.
Όποιο άθλημα κι αν σας ευχαριστεί, το Minoan Congress and Tours μπορεί να το οργανώσει για εσάς και να το ζήσετε στο έπακρο στο όμορφο νησί της Κρήτης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διοργανώνουμε επίσης για εσάς οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση.
Αν πάλι απλά, έχετε σαν χόμπι το canoe kayak, την αναρρίχηση, την ορειβασία, οι μοναδικές βουνοκορφές και τα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια της Κρήτης είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Minoan Congress and Tours κοντά σας και στον Αθλητισμό.