Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Η Κρήτη.

«Όποιος πατήσει στο νησί τούτο νιώθει μυστηριώδη δύναμη, ζεστή, αγαθή να διακλαδίζεται στις φλέβες του, και τη ψυχή του να μεγαλώνει», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, ο σπουδαίος Κρητικός συγγραφέας, στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο».
Αναφορά στον Γκρέκο-Νίκος Καζαντζάκης

Μεγαλειώδες τοπίο από άκρη σε άκρη

Στη νότια πλευρά του Αιγαίου, ένα νησί μυστηριώδες, ζεστό, αγνό, γενναιόδωρο κλείνει μέσα του ολόκληρη την «ψυχή» της Ελλάδας. Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Μάλια, Χερσόνησος, Σητεία, Σφακιά: ένα νησί, πολλαπλοί προορισμοί, χιλιάδες εικόνες. Η Κρήτη έχει τον τρόπο να μαγεύει κάθε επισκέπτη. Να σαγηνεύει και να αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με το εντυπωσιακό και μεγαλειώδες τοπίο της, αλλά και με το πνεύμα, την ιστορία και τους ανθρώπους της.
Κρήτη-Ηράκλειο

Αρχαιολογικοί χώροι

Στην Κρήτη θα βρείτε μερικά  από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ελλάδας: διάσημοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως τα ανάκτορα της Μινωικής Κρήτης, η Κνωσός, η Φαιστός, τα Μάλια και η Κάτω Ζάκρος σάς προσκαλούν να τους ανακαλύψετε. Επίσης, θα επισκεφτείτε σημαντικές μονές του  15 ου αιώνα ή και παλαιότερες, όπως τη Μονή Πρέβελη στον νότο του Ρεθύμνου, τις μονές στο νότου του Ηρακλείου, την ιστορική Μονή Αρκαδίου, τη Μονή Τοπλού. Πολλά και σημαντικά είναι, επίσης, και τα κάστρα της περιοχής, που πήραν τη μορφή τους επί Ενετοκρατίας.
Αρχαιολογικός χώρος Κνωσσού
Αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Κρήτη ,εμπιστευθείτε την Minoan Congress and Tours για να γνωρίσετε την άγνωστη πλευρά της .Αυτή που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν.
Προηγούμενο άρθροΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ