Η Μονή Κουδουμά κτισμένη μέσα σε ένα αμιγώς κρητικό τοπίο, βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού «Καταρράκτης» στα Αστερούσια Όρη, 80χλμ νότια από την πόλη του Ηρακλείου, απέχοντας μόλις 40μ από την πανέμορφη παραλία του Κουδουμά. Είναι από τις πλέον απομονωμένες μονές της Κρήτης, καθώς η πρόσβαση από το Ηράκλειο απαιτεί 2,5 ώρες.

Στην πορεία προς τη Μονή το πευκοδάσος του Κουδουμά και η εκπληκτική θέα στη θάλασσα, προκαλούν μια πρωτόγνωρη αίσθηση.

Ο κεντρικός ναός, σήμερα σταυροειδής και κτισμένος ως μονόκλιτος αρχικά σε σπηλιά, είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου.   Η περιοχή είναι γεμάτη σπηλιές σε πολλές από τις οποίες αποσύρονται και προσεύχονται οι μοναχοί, ενώ πολλές έχουν διαμορφωθεί σε εξωκλήσια.

Από τη μονή ξεκινάει ένα ενδιαφέρον μονοπάτι που καταλήγει στο σπήλαιο του Αγίου Αντωνίου και άλλο ένα που καταλήγει στο Αββακόσπηλιο. Επίσης, κάποιοι περπατούν το πανέμορφο μονοπάτι που ξεκινάει από τις Στέρνες (διάρκειας 3 ωρών) και διέρχεται μέσα από το πανέμορφο πευκοδάσος, ενώ την άνοιξη διεξάγεται και αγώνας δρόμου ανωμάλου εδάφους 22.5 χιλιομέτρων (Στέρνες – Κουδουμάς).

Η Μονή Κουδουμά αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες πανέμορφα Μοναστήρια της Κρήτης που σίγουρα αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.

Η Minoan Congress and Tours αναλαμβάνει τη μεταφορά και ξενάγηση σας σε αυτή την υπέροχη Μονή αλλά και στα γραφικά χωριά που βρίσκονται κοντά σε αυτήν. Επικοινωνήστε μαζί μας για κάθε πληροφορία που θα χρειαστείτε.