Μοναστήρια, εκκλησίες, προσκυνήματα, ιεροί τόποι . Δέος,πίστη, κατάνυξη και ανάταση μαζί.

Στις διακοπές σας στην Κρήτη θα το διαπιστώσετε: Στα ελληνικά νησιά, η θρησκεία και η πίστη είναι πανταχού παρούσες.  Η χριστιανική πίστη εκφράστηκε πολλαπλώς στο διάβα των αιώνων, φιλοτεχνώντας μοναστήρια, εκκλησίες και ξωκκλήσια μεγάλης θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής αξίας.

Θρησκευτικός Τουρισμός στη Κρήτη

Οι μονές της Κρήτης αποτελούν για όλον τον ορθόδοξο κόσμο σημαντικά προσκυνήματα- σταθμοί στα θρησκευτικά ταξίδια στην Ελλάδα. Ο χαρακτήρας τους ξεχωριστός, ατόφιος, προαιώνιος. Κτισμένες σε πανέμορφες τοποθεσίες, συχνά πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά. Μοναστήρια-σύμβολα της προσπάθειας υπέρβασης του επίγειου. Κάποιες κρεμασμένες σε απόκρημνους βράχους πάνω από φαράγγια, άλλες με φρουριακή αρχιτεκτονική, που τις κάνει να θυμίζουν κάστρα.

Στα καθολικά, στις βιβλιοθήκες και στα μουσεία τους φυλάσσουν τοιχογραφίες, κινητές εικόνες, χειρόγραφα, βιβλία και κειμήλια με ανυπολόγιστη αξία.

 Διάσημες εκκλησίες και μοναστήρια στην Κρήτη

Μεγαλειώδη μνημεία, προαιώνια σύμβολα της χριστιανικής πίστης και της Ορθοδοξίας. Επιβλητικά ή ταπεινά μα πάντα περίτεχνα, μοναδικά, ανεπανάληπτα, τα θεόπνευστα αυτά αρχιτεκτονήματα αναμένουν να τα ανακαλύψετε. Τα μεγάλα προσκυνήματα της Κρήτης φυλάσσουν στα καθολικά τους θαυματουργές εικόνες ή άγιες κάρες. Την ημέρα του εορτασμού τους εκτίθενται σε προσκύνημα ή γίνεται λιτάνευσή τους με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Σε όλη την Κρήτη, σε όλες τις εκκλησιές και τα ξωκκλήσια της, η ημέρα γιορτής των αγίων τους είναι μοναδική. Πραγματοποιούνται ακολουθίες και περιφορές, αλλά και πανηγύρια με σπιτικό κρασί ή ρακή, με παραδοσιακή μουσική και τοπικά εδέσματα. Ζήστε μία πρωτόγνωρη εμπειρία κατάνυξης, δέους και θαυμασμού μαζί. Ανακαλύψτε τις σπουδαιότερες εκκλησίες και μοναστήρια της Κρήτης.

Θα έλεγε κάποιος πως η υπέροχη ελληνική φύση απολαμβάνει την ευλογία του Θεού. Κάθε βουνό, και νησί, κάθε βράχος και καλντερίμι μπορεί να είναι ένα μονοπάτι προς την πνευματική ανάταση. Το ταξίδι σε αυτό το πρόσωπο της Ελλάδας δείχνει το δρόμο της κατάνυξης σε Έλληνες και ξένους τουρίστες μέσα από ένα πέρασμα στους αιώνες. Σε αυτό το ταξίδι η πίστη σου σε οδηγεί, ακολούθησε την!

 

 

Προηγούμενο άρθροMinoanCamp Showreel
Επόμενο άρθροΜονή Κουδουμά